Vrijdag 19 mei, Brühl, Duitsland. We zijn er even een weekendje tussenuit geknepen richting Pfälzer Wald. Dat is het leuke van een camper, je rijdt gewoon “thuis” voorbij tot je iets leuk tegenkomt.

Vanavond staan we op een CP, nu ja, eigenlijk gewoon een baan naast de Rijn, maar dus met front seat view op de scheepvaart en… de lokale jeugd. Vrijdagavond, feierabend, Vanaf 19:00 beginnen hier allerlei auto’s toe te stromen, van opgeknapte oude japanse sportwagens, over de klassieke beamers tot fonkelnieuwe Dodge SRT’s en Porsches 911’s. Allemaal volgeladen met jeugd, muziek en … . eventjes denk je wel dat je helemaal verkeerd staat, maar dan barst het feestje los: muziek, dancing on the street, en brullende motoren. Degenen die mij kennen weten dat ik dit niet verkeerd vind. En dan krijg je zelfs complimenten over je eigen Van! Blijkbaar bestaat het nog; jeugd die geniet van hun trots op 4 wielen, elkaar complimenteert (en uitdaagt), zalig om bezig te zien.

Het feestje gaat rustig door tot middernacht. Enkel het geluid van de rivier blijft over. Even had ik een “2 Fast” gevoel, voer voor de dromen van vannacht.