Dr. Erna Claes is doctor in de psychologie, gespecialiseerd in de gezondheidspsychologie en cognitieve gedragswetenschappen. Na een loopbaan in de zorgsector is zij, sinds 2004, mede-zaakvoerder van Fenrir Consult en sinds 2018 van het Centrum voor Perfectionisme. Zij heeft zich als expert – trainer gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met welbevinden – mentale gezondheid. In het ontwerp van haar sessies combineert ze haar wetenschappelijke achtergrond met meer dan 25 jaar praktijkervaring in diverse sectoren en voor diverse doelgroepen. Wetenschappelijke inzichten worden steeds vertaald naar praktisch bruikbare inzichten, tips en technieken.

Naast workshops en trainingsprogramma’s geeft zij meer dan 50 inspirerende sessies per jaar, in diverse sectoren alsook voor diverse doelgroepen. Samen met het publiek reflecteren, met een gezonde dosis humor over, soms gevoelig thema’s, aangevuld met aanknopingspunten naar aanpak.

Changes from within en dare to be zijn 2 van onze motto’s tijdens onze trajecten. Verandering van binnenuit, dat is de sleutel. Een traject waarin je mild mag zijn naar jezelf, om te reflecteren, te begrijpen, te ervaren en ervaringen te delen, te durven experimenteren, om zo terug van binnenuit de drive te vinden; dat alles biedt de basis om nadien zelf nieuwe stappen te leren en te durven zetten. Het is namelijk pas in het doen dat verandering écht mogelijk wordt.

Tijdens de training staat de deelnemer centraal en wordt de inhoud interactief opgebouwd, zijn er momenten van zelfreflectie, van uitwisseling in groep en van toetsing en toepassing van de aangeboden inhoud aan de eigen persoonlijke ervaring van de deelnemer.

“Erna is een begenadigd spreker en trainer die het publiek steeds weer weet te boeien, zelfs rond gevoelige onderwerpen.”

Erna Claes