Woensdag, 8 februari , 11:30. Het weer is typisch Belgisch grijs, druilerige regen en de temperatuur flirt met het vriespunt. Niet echt het meest aangename camperweer en je verwacht dan ook niet direct veel andere motorhomes tegen te komen.  Maar dat is toch wel even anders. We bevinden ons vandaag in Gent en in een rustige groene zone is er een grote parking waar “Van dwellers” mogen verblijven.

We staan tussen een 5 tal motorhomes van diverse pluimage, van onze Hanroad als de meest moderne tot een omgebouwd doorgeroest Engels Ford transit busje. De mountainbikes achterop zijn waarschijnlijk meer waard dan de bus, maar ze volgen hun vrijheid zoals zij dat willen. De eigenaars zijn 2 jonge dames die zonet even hun Van hebben uitgeveegd en dan weer verdwenen in hun huisje, buiten is er niets aangenaam aan.

Onze andere buur is een jonge man en  hij woont in een caravan. Hij heeft zijn eigen domein afgebakend met een prive afvalhoop. Druk bezig sinds 9 vanmorgen, dan eens in een trainingspak, dan weer in een kostuum, in het op en af rijden naar (n)ergens met een fiets met platte banden.

Onze Franse buren zijn nog niet wakker en die ernaast hebben een half uurtje geleden de schotelantenne opgeborgen en zijn vertrokken naar andere horizonten…  tijd voor een pompoen soepje.