In onze dagelijkse drukte willen ook graag toch dat beetje tijd voor onszelf of zoals we dat vroeger noemde: vrije tijd. Iets wat door al onze huidige bezigheden een zeldzaam goed blijkt te zijn.

Eén manier om die vrije tijd terug te krijgen is deze afkopen. Hoe doen we dat? Poetshulp, kinderoppas, inschakelen (groot)ouders,… om die dagelijkse zaken die eigenlijk onderdeel zijn van basis leven zoals kinderen, voeding en zorg voor, uit onze handen te nemen zodat we dit dan toch niet nog op die zeldzame ‘vrije’ zondagmiddag moeten doen. Maar dit heeft natuurlijk ook een prijskaartje. En gaan we daardoor net niet nog meer tijd steken in die activiteiten die er juist voor zorgen dat we al geen tijd meer hebben?

Een andere manier is tijd nemen. Maar…dat betekent ook meestal terugplooien op bepaalde zaken; misschien een aanpassing van de job? Prioriteiten durven stellen? Afstappen van “alles kan, alles moet”? En als we het enkel van deze kant bekijken dan moeten we eerlijk zijn en zeggen dat we dit waarschijnlijk niet willen. Maar,  moeten we niet toegeven dat dit misschien toch een betere/gezondere manier zou kunnen zijn?

Wil dat nu zeggen dat je nu je job moet opzeggen? Neen. Als we nu al eens starten met de leuke kanten van onze dagdagelijkse activiteiten terug op de voorgrond te brengen; MeTime zit in de eerste plaats in wat je doet! Waarom doe je deze job? Wat is er zo leuk met de kids? Kan eten maken ook geen leuke tijd zijn?

En dan, waar vindt je deze ’vrije’  tijd om terug te nemen? Begin al eens af te wegen wat echt wel overtollig is; veelal zijn dit de vluchtige genoegdoeningen, het onmiddellijke feel good gebeuren zoals; sociale media, internet, emails lezen op alle mogelijke momenten,… Je zou ervan verschieten hoeveel van je tijd dit per dag inneemt. Kunnen we niet al eens (een deel) van deze ‘verloren’ tijd terugnemen om te beginnen?

Vanuit ons MeTime principe bekijken we de bestaande situatie en gaan we terug naar wat jij belangrijk vindt, de kleine dingen in je dagelijkse activiteiten waar jij van geniet.