25 september, Antwerpen.

18:20 Het is redelijk druk op de camperplaats en er lopen nog steeds campers binnen. Van degene die zich al geïnstalleerd hebben zijn er al veel gordijntjes dicht, de schotels omhoog en het flikkerkastje met alle broodnodige informatie staat aan. Enkele zitten nog gezellig buiten met hun diner of een glaasje. 1 campertje valt wel op, genesteld tussen 2 grotere broers; met een satelliet schotel op de neus ipv op het dak.

18:50 meer gordijntjes gaan dicht, het kleine campertje verplaatst zich naar een andere locatie en de schotel wordt met de nodige precisie weer gericht. Het wordt een beetje frisjes en de laatste buitenzitters beginnen op te ruimen.

19:50 het wordt stilletjes aan donker, het kleine campertje is ondertussen al enkele locaties opgeschoven, steeds met de precisie voorbereiding van de eigenaar; locatie te voet inspecteren, omgeving scannen, elektriciteitskabel inrollen en opnieuw uitrollen op de andere plaats, camper verplaatsen, schotel afstellen.

20:10 de eeuwige ‘handige buurman’ is er ondertussen bijgekomen, kwestie van binnen de kortste keren helemaal geen beeld meer te hebben denk ik dan….

20:20 Er wordt zowaar een statief uit het campertje getoverd, de schotel wordt van de neus gehaald en op het statief bevestigd. Nu start het proces van manueel de schotel te verplaatsen, naast, voor, op het gras, op de baan, het maakt niet uit waar, tot…

20:50 ….de gordijntjes van het kleine campertje ook uiteindelijk dicht gaan. Als dat maar geen ‘uitzending gemist’ is.