26 februari, Hamme. Het is nog steeds stilletjes op de camperplaatsen. Vanlife in de winter en zeker in België is dan ook geen ding dat je puur voor het plezier doet denk ik; regen, donker, regen, donker,… en dan eindelijk na 8 weken donkergrijs, zon maar koud!

Als je puur Vanlife doet voor het gegeven op zich, dan zou ik ook niet echt hier blijven rondhangen maar richting zuiderse oorden trekken. Maar in ons geval bedienen we nog steeds graag onze klanten hier in België en staan we dus wel steeds ergens op een verlaten of toch zeer rustige camperplaats in ons grijze landje. Voordeel is natuurlijk dat er steeds plek is.

Het is ook stilletjes geweest hier op onze blog. De afgelopen maanden zijn we geconfronteerd met de ‘geneugden van den bouw’. In september waren de werken gestart aan onze ‘pied a terre’ zoals ze dat wel eens noemen, met de bedoeling er 40 dagen later vanaf te zijn. Nu dat viel even tegen. Nu +- 180 dagen later zijn de laatste details afgewerkt. Dus je kan je voorstellen dat ik meestal met andere zaken bezig was dan ons campertje (en de omgeving).

En dat toont ook nog maar eens opnieuw aan hoe factoren uit onze (directe) omgeving ons heel welwezen beïnvloeden. Zelf wij, die hier toch serieus op letten en hier dagelijks mee bezig zijn worden soms, je kan het gedwongen noemen, uit onze positieve ingesteldheid gehaald. Sommige zaken moeten nu éénmaal erbij en die moeten er dus door. Dit is een belangrijke factor die we steeds aangeven in onze workshops; dat je niet alles kan en moet proberen te veranderen. Sommige zaken vragen een complete aanpassing van je leven en dat is voor de meesten onder ons net een stap te ver. Als je al kan focussen op enkele dingen van je dagdagelijkse bezigheden, zal het je verbazen hoe ver je hier al mee komt en je zo al een veel betere balans zal vinden. Of het nu gaat over stress, timemanagement of veranderen.

Wij kijken uit naar de avonturen in onze 2de jaar Vanlife. Buiten het werkgerelateerde leven staan er enkele mooie trips op de agenda en ik hoop op veel leuke verhalen onderweg. Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van updates van ons bedrijf en van onze reis!